Velkommen til YaYoga, ditt lokale yogastudio i Holmestrand. Vi tilbyr både kurs, medlemskap, klippekort og drop in. Du må logge deg inn i vår nettbutikk Punchpass for å kjøpe det du ønsker. Er du usikker på hva du skal velge, bare spør oss. Velkommen på yoga.

Yogakurs vinter 2022:

MykYoga 60 min.

MykYoga er en ypperlig time for deg som ønsker en myk og rolig yogaform, med fokus på styrkende og mykgjørende øvelser samt rolige solhilsner. God fokus på pust og avspenning og en klasse som passer alle nivåer. Vi avslutter hver time med avspenning til inspirerende og beroligende musikk. Vi har MykYoga med Wivi tirsdag 18.00

YinYoga 75 min.

YinYoga er en rolig yogapraksis der vi er stillingene over tid. Vi påvirker kroppens ledd, ligamenter, sener, muskler og bindevev til å bli mer åpne og myke, samtidig som leddene styrkes. YinYoga er rolig og myk praksis som bringer kroppen i en meditativ tilstand og hjelper oss å roe ned i en tid der alt går fortere og fortere. Når vi er i stillingene lenge finnes det åpning for refleksjon, ettertanke og oppmerksomt nærvær. Vi har tid og rom til å rette bevisstheten mot pusten og kroppen, og tillater stunden å være akkurat som den er, uten å stenge ute deler av opplevelsen, uten å dømme. Vi har YinYoga med Marit mandag 19.15.

YogaNidra 75 min.

I denne klassen vil vi gjøre myke øvelser som løser opp stress, stivhet, øker blodsirkulasjonen, styrker kroppen og gjør den mer smidig.  Du vil bli introdusert for Surya Namaskar – solhilsen fra klassisk yoga (Hatha), samt yogastillinger (asana) som er med i en tradisjonell klassisk yogatime. Men med mykere varianter, for de som har behov for det.

Siste del av timen vil vi praktisere guidet avspenning – Yoga Nidra, som betyr Yogisk søvn på Sanskrit. Det er en systematisk metode for å fremme total avspenning i kropp og sinn. Det er en praksis som gir rom for å trekke sansene tilbake (Pratyahara), og å øve opp konsentrasjon ( Dharana)  I yoga nidra kan man oppleve at man er i en bevissthetstilstand mellom søvn og våkenhet. Alle nivåer velkommen. Anbefales å ha med teppe, pute og evt. øyepute til å ha over øynene til hvile. Vi har YogaNidra med Linda onsdag 19.15.

MorgenYoga 60 min.

Den beste starten på dagen med oss på morgenyoga, som er en klasse som har som mål å gi kropp og sinn både økt styrke og mykhet med fokus på pust og glede.
Dette er en styrkende time som passer for alle hvor vi har fokus på rolige og funksjonelle styrkende yogaøvelser. Vi har vi MorgenYoga for alle mandag og onsdag kl. 08.30.

MykFredag 60 min.

MykFredag er en herlig start på helgen, hvor vi har fokus på pust, rolige yogaøvelser og avspenning. Instruktørene rullerer på denne timen, og vil være en variasjon av våre rolige yogaklasser som YinYoga, MykYoga og YogaNidra. Denne klassen er åpen for drop in, medlemmer, sesongkort og klippekort.

AshtangaYoga klasser:

Vi tilbyr ulike ashtanga klasser hos oss, og i uke 2 starter også et introkurs hvor vi tilbyr en flott ashtangapakke til dere som kjøper kurset.

AshtangaYoga intropakke – 60 min

AshtangaYoga har opprinnelse fra Mysore, India og er en veldig populær yogaform som passer for alle som trives med å være fysisk, bli varm og sliten og har lyst til å bygge opp både styrke og mykhet i kropp og sinn. Denne klassen passer alle uansett alder, form og kjønn og ledes av Kajsa. Kurset varer i 10 uker, med opphold i uke 8. Kurset er lukket for kun kursdeltagere.
Inkludert i dette kurset får du:
  • 10 ukers intro kurs i ashtanga yoga
  • 5 ekstra ashtangaklasser som må brukes før sesongen avsluttes 10. april
  • tilgang til 4 ferdig innspilte ashtanga klasser som du kan se på hjemme så ofte du ønsker
  • ashtanga hefte fra YaYoga: med forklaringer, åpningsmantra og mye annet spennende

AshtangaYoga 1-60 min

AshtangaYoga nivå 1 er for deg som har fulgt et nybegynner kurs, har litt erfaring eller rett og slett liker en ashtanga klasse som varer i 60 min. Denne klassen blir ledet rolig og stødig hele den stående delen av ashtanga serien, med solhilsen a og b, samt alle de kjente øvelsene. Du blir videre ledet så langt vi klarer på 60 min og vi avslutter alltid med de 3 siste øvelsene. På denne timen vil det bli gitt modifiseringer for deg som trenger det, og klassen ledes av Marit.

AshtangaYoga 2-75 min

AshtangaYoga 2 passer for deg som har øvet nivå i ashtanga yoga og kjenner til de fleste øvelsene og puste teknikken i første serie. Vi underviser såkalt halve primary series med flyt, tellinger og god energi. Klassen undervises etter klassisk ashtanga metodikk med åpningsmantra, samt tellinger på sanskrit.  Det er god flyt og energi i klassen og du vil oppnå økt styrke og smidighet. Lørdag morgen er ledet halve serien, så er det mulighet for å praktisere mysore resten eller gå til avsluttende. En lenger ledet del enn på Ashtanga Mix klassene. Klassen rulleres mellom Wivi & Kajsa.

AshtangaMysore 90 min

Dette er den tradisjonelle måten og praktisere Ashtanga yoga på. Her holder man på i sitt eget tempo og man gjør så mye man kan. Hvis man er helt ny til yoga vil man lære noen grunnleggende stillinger og derfra gradvis lære mer. Timen passer for alle. Tirsdag har Wivi mysore klassen og torsdag har Kajsa klassen. De to er samkjørte og har lik oppfatning av hvordan undervise mysore og gleder seg til å bli kjent med dere.